FORSIDEN PROJEKTER SENESTE ÆNDRINGER TILFÆLDIGT OPSLAG HJÆLP KONTAKT
 
INDEX   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Æ Ø Å  
FIND DIT SLIK
Type:
Form:
Farve:
BEDST VURDEREDE SLIK
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
NYESTE OPSLAG
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
SKILDPADDE

Chokoladeskildpadder er et skildpaddeformet lille mørkt stykke chokolade i glinsende guldpapir, der indeholder en cremet gullig væske af bl.a. rom essens, og allerede i oktober 1948 kunne sælgerne fra Toms præsentere en vaskeægte nyhed – en 16 gr. skildpadde, som kunne sælges for 20 øre, men det er Rasmus Klumps fortjeneste, at vi kan nyde Kæmpe Skildpadder.

For godt 50 år siden blev en lille buttet skildpadde født på et tegnebord hos Rasmus Klumps illustrator Vilhelm Hansen. I løbet af kort tid skulle skildpadden få en skal af mørk chokolade og et indre af tyktflydende karamelcreme.

Fra skildpadde til bjørn til chokolade skildpadde
I 1951 tog parret Carla og Vilhelm Hansen det indledende skridt til den første fortælling om Rasmus Klump.

Vilhelm Hansen havde oprindeligt tegnet Rasmus Klump som en skildpadde, men forlaget, der skulle udgive Rasmus Klump, syntes, at Rasmus ville egne sig bedst som en bjørn. Forlaget fik overtalt Wilhelm Hansen og en bjørn blev det.

Wilhelm Hansen opgav dog ikke at give liv til den lille skildpadde. På vej hjem fra forlaget slog han vejen forbi Toms og forelagde tegningerne af skildpadden for chokoladefabrikken. Hos Toms syntes man, at skildpadden var en rigtig god ide, og inden længe havde den første Skildpadde af ren chokolade set dagens lys.

Ligeså dansk som rugbrød og rødgrød med fløde

Det gik så godt for den lille Skildpadde, at den i 1967 voksede sig større. Den fik en større chokoladekrop og et cremet indre, der smagte af både karamel og rom. Den fik det sigende navn Kæmpe Skildpadden og har hverken ændret smag eller udseende siden.


Gennem årene er Kæmpe Skildpadden blevet en del af den danske nationalskat. Skildpadden er det mest spiste chokolade stykke i Danmark. Vi spiser hele 33 millioner Kæmpe Skildpadder og 25 millioner Mini Skildpadder om året i Danmark.


En lille nevø
I 2003 fik Kæmpe Skildpadde en lille nevø - Mini Skildpadden. Modsat sin onkel - der altid har været lidt af en egoistisk nydelse - er Mini Skildpadde nem at dele med familie og venner, når der for alvor skal hygges igennem.

Mini Skildpadden bliver nemlig pakket i æsker på 12. stk., og da den lille ny samtidig har den helt rigtige mundrette størrelse er risikoen for karamelskade minimal.

Trillinger
I 2006 fik de kendte Skilpadder igen nye i familien. I første omgang kom Toms' kendte Guldbarre chokolade i en ny lidt større version med fyld. En af varianterne en Guldbarre med skildpadde-creme, der blev døbt Skildpladen, tog kunderne med storm, og blev hurtigt den meste solgte variant.

I anden omgang kom der trillinger i form af en Skildpaddebar. Skilpaddebaren består i princippet af 3 sammensatte Mini Skildpader, og sælges på linie med Yankie Bar, Holly Bar osv.

Der findes også en Toms Skildpadde is med karamel, romcreme og chokoladestykker af mærket MaxiMum, som kan købes litervis.

Bedømmelser
4,3 ud af 5 (baseret på 1641 bedømmelser)
Giv din bedømmelse
Anmeldelser

Betragter mig selv som prof. skildpadde spiser, og i min optik er den ultimative skildpadde: Trillingebaren, da kombinationen af mørk chokolade og cre...
Se alle anmeldelser (29)
SLIKLEKSIKON I TAL
Opslag: 720
Vurderinger: 69475
Anmeldelser: 1425
SIDST SØGTE
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
SENESTE ANMELDELSER
Forbehold     |     Om slikleksikon