FORSIDEN PROJEKTER SENESTE ÆNDRINGER TILFÆLDIGT OPSLAG HJÆLP KONTAKT
 
INDEX   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Æ Ø Å  
FIND DIT SLIK
Type:
Form:
Farve:
BEDST VURDEREDE SLIK
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
NYESTE OPSLAG
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
EUCALYPTUS
Eucalyptus er et træ. Eucalyptus stammer næsten udelukkende fra Australien og Tasmanien, selvom de nu kan findes over det meste af verden. Hovedårsagen til spredningen af eucalyptustræet er at man bruger den til malariabekæmpelse, da de kan optage så meget vand, at malariasumpene tørrer ud. Der findes over 500 forskellige arter. Verdens højeste eucalyptustræ er op til 145 m. højt.

Fælles for  alle eucalyptustræerne er indholdet af æteriske olier, der dog varierer stærkt i sammensætning fra art til art. Bladene dufter hos de fleste meget stærkt af eucalyptus, nogle med overtoner af citron, honning eller pebermynte. Duften beskrives også som frisk kamfer.

Udover at blive brugt til solidt tømmer og som smagsstof i slik, hostebolcher, potpourri osv. har de en lang tradition for medicinsk anvendelse. E. globulus, der findes i træernes bark, er stærkt bakterie og virus-hæmmende, hvilket gør det velegnet som middel mod infektioner og feber. Især ved bronkitis, lungebetændelse, forkølelse og influenza ved indånding af dampende.
Udvortes (blandet i mandelolie) ved nervesmerter, leddegigt og hudinfektioner.

Anmeldelser
Der er endnu ingen anmeldelser af eucalyptus
Skriv anmeldelse
SLIKLEKSIKON I TAL
Opslag: 717
Vurderinger: 76716
Anmeldelser: 1414
SIDST SØGTE
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
SENESTE ANMELDELSER
Forbehold     |     Om slikleksikon