FORSIDEN PROJEKTER SENESTE ÆNDRINGER TILFÆLDIGT OPSLAG HJÆLP KONTAKT
 
INDEX   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Æ Ø Å  
FIND DIT SLIK
Type:
Form:
Farve:
BEDST VURDEREDE SLIK
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
NYESTE OPSLAG
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
ANTHON BERG

Chokolade fabrik

Urter er nok ikke det første du tænker på, når du siger Anthon Berg. Men faktisk havde Hr. Anthon Berg oprindeligt en urtekræmmerbutik på Gl. Strand i København.

Salget var skrantende og for at holde liv i forretningen opkøbte Anthon Berg i 1884 en lille konfektfabrik og fik maskinerne installeret i baghuset på Gl. Strand. Med maskinerne fulgte en konditor, der som medhjælpere fik Anthon Bergs søn, Gustav Berg, og en gruppe unge piger.

Anthon Berg begyndte en produktion af fyldte dessertchokolader, der hurtigt blev en efterspurgt delikatesse blandt det velhavende borgerskab og adelen.

Anthon Bergs navn kom til at være synonymt med kvalitet og luksus og køen foran butikken voksede sig længere og længere.

Med vanlig sans for forretning og god service synes Anthon Berg at kunderne i køen burde forkæles og belønnes for deres tålmodighed. Han udviklede derfor Marcipan Brødet så kunderne kunne nyde lidt godt mens de ventede. Brødet blev populært og i 1898 blev det sat i produktion.

I 1901 var Anthon Berg blevet 71 år, og han følte at tiden var inde til at overdrage videreførelsen af fabrikken til sin naturlige arvtager: Sønnen Gustav Berg.
Det genetiske  fællesskab var imidlertid ikke nok for Anthon Berg – og derfor tvang han sønnen  til at underskrive en kontrakt, hvori han lovede altid at opfylde de strenge krav til kvaliteten, som havde gjort Anthon Berg til et kendt varemærke.

I Gustav Bergs tid blev distributionen gjort landsdækkende – og han forøgede produktionen så meget at han måtte bygge en ny stor fabrik i Teglværksgade nr 31, hvor over 200 arbejdere fik deres daglige arbejde.

Efter Gustav Bergs død i 1938 udnævntes hans søn: Kai Gustav Berg til direktør, hvor ved 3. generation overtog ledelsen af den gamle familievirksomhed. Han førte virksomheden gennem de vanskelige besættelsesår - og den efterfølgende periode med chokoladerationering, hvor man kun kunne købe chokolade hvis man havde  " rationeringsmærker "

I 1957 fik Anthon Berg A/S tildelt prædikatet "Leverandør til Det Kongelige Danske Hof".

Hjemmeside: www.anthonberg.dk

Anmeldelser
jeg er tyk
jeg elsker cokolade mmmm!!!...
Se alle anmeldelser (1)
SLIKLEKSIKON I TAL
Opslag: 720
Vurderinger: 72987
Anmeldelser: 1414
SIDST SØGTE
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
SENESTE ANMELDELSER
Forbehold     |     Om slikleksikon