FORSIDEN PROJEKTER SENESTE ÆNDRINGER TILFÆLDIGT OPSLAG HJÆLP KONTAKT
 
INDEX   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Æ Ø Å  
FIND DIT SLIK
Type:
Form:
Farve:
BEDST VURDEREDE SLIK
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
NYESTE OPSLAG
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
DRONNING MANDLER

Lyserød ellipsoideformet dragée bygget op over en smuttet mandel omtrukket med lys chokolade og en tynd og hård sukkerskal yderst.

Dronningemandlen udmærker sig ved sin forføriske komposition. Mandlen er fast og fin og den bløde, lyse chokolade udenom har et fint samspil med den hårde sukkerskal, der i modsætning til chokoladen ikke smelter så nemt. Feinschmecker-slik for nysgerrige sjæle.

Slikket er en del af Toms chokoladeportefølje og går under navnet Toms Dragée Guldknas Dronning Mandler. Poserne indeholder 80 gram og kan købes i de fleste velassorterede slikbutikker. Dronningemandlerne kan som tommelfingerregel altid findes i den lokale biograf.

Førstegangsspisere ses ofte angribe dronningemandlen med en høj knasen umiddelbart efterfulgt af et så hurtigt synk, at enhver refleksion over nydelsespotentialet elimineres. Metoden er anvendelig ved akut sukkermangel.

Dronningemandlen kan dog udforskes på et utal af andre måder. Tag fx dronningemandlen i munden og tip den på højkant mellem tænderne. Pres derefter let sammen indtil halvdelen af glasur og chokolade skiller sig fra mandlen. Isolér det løsgåede chokolade og glasur i den en mundhule, mens du omhyggeligt skiller resten af chokoladen og glasuren fra mandlen. Herefter nyder du først chokolade og glasur, før du beslutter hvordan mandlen skal håndteres. Hvis mandlen i skilleprocessen også deles på midten - hvilket hænder - må kreativiteten i sving for det videre forløb.

Hvis du er meget øvet, kan du separere adskillige dronningemandler på denne måde før du går videre til smagsoplevelsen. Der er også varianter for mellemøvede eller dem der blot foretrækker variation i spisningen af dronningemandler. Prøv fx at spise chokolade og glasur efterhånden som du separerer delene fra mandlen og gem så mange mandler som du magter i den ene mundhule undervejs.

Kan nogen verificere om der er tale om en andne næd en kongemandlen, og det er derfor den smager så meget bedre?

Hej undrende - jeg må indrømme jeg aldrig har tænkt over dette, men umiddelbart virker mandlerne i kongemandler versus dronningemandler noget større. Hertil har jeg undersøgt sagen, hvori svaret forefindes i mandeltypen. ikke at der skildres mellem søde og bitre mandler, men derimod arten af søde mandler. Begge typer mandler er nemlig søde, men i dronningmandlen er der tale om den egyptiske dværgmandel, hvor kongemandlen er den større og hårdere svenske skovmandel. Håber svaret er fyldstgørende. mvh slikmunden

Bedømmelser
4,2 ud af 5 (baseret på 161 bedømmelser)
Giv din bedømmelse
Anmeldelser
Ingen smut
Lige en lille rettelse... Min erfaring med dronningemandlen er at den IKKE er smuttet, men stadig har sin "skal"... Men er denne udsøgte fornøjelse ...
Se alle anmeldelser (2)
SLIKLEKSIKON I TAL
Opslag: 717
Vurderinger: 76657
Anmeldelser: 1414
SIDST SØGTE
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
SENESTE ANMELDELSER
Forbehold     |     Om slikleksikon